Site Overlay
      
sushi op bord met eetstokjes

Het verschil tussen sushi restaurants en onbeperkt sushi!

Twee compleet verschillende restaurants, maar allebei serveren ze sushi. Bij de één moet je er flink voor betalen en bij de ander kun je zoveel mogelijk eten in twee uur tijd, het gaat hier natuurlijk om een Japans sushi restaurant en een all you can eat restaurant. Altijd al benieuwd wat het verschil in sushi tussen deze twee soorten restaurants is? Lees dan gauw dit blog en kom erachter.

De hype is voorbij

Michiel Marcelis, mede-organisator van het Sushi festival JOY, geeft aan dat de nieuwigheid van de all you can eat restaurants er af is en dat er een keerpunt is te zien. Volgens hem streven de all you can eat restaurants naar meer kwaliteit. De restaurants stappen vaker over naar een a la carte menu in plaats van twee uur lang sushi eten. Hierdoor willen ze de uiteten-ervaring stimuleren in plaats van het snel dineren. Verder zit er nog een positief gevolg aan namelijk dat mensen gerichter en minder bestellen en hierdoor het restaurant minder voedselverspilling heeft.

De kwaliteit van de sushi

De kwaliteit van de sushi is het belangrijkste aspect van de sushi, mensen moeten de sushi natuurlijk lekker vinden. Wanneer gekeken wordt naar all you can eat restaurants dan wordt tachtig procent gerund door Chinezen, terwijl sushi Japans is. Hierdoor kun je de kwaliteit van de sushi eigenlijk niet vergelijken met de kwaliteit van een Japans sushi restaurant. In Japan ligt de kwaliteit namelijk veel hoger. Over het algemeen ligt de kwaliteit bij all you can eat restaurants dus lager dan een sushi Japans restaurant.

Conclusie

Als je kijkt naar het verschil tussen een Japans sushi restaurant en een all you can eat restaurant dan kan geconcludeerd worden dat de kwaliteit wel degelijk verschilt. Wanneer je sushi wilt eten van goede kwaliteit moet je naar een Japans sushi restaurant gaan. Maar maakt de kwaliteit niet veel uit en wil je graag veel eten, ga dan naar een all you can eat restaurant. Benieuwd naar het sushi festival JOY, neem een kijkje op hun website.

We hopen dat we hiermee genoeg informatie hebben gegeven over het verschil in sushi tussen beide restaurants. Benieuwd naar hoe all you can eat restaurants te werk gaan, lees dan het blog: onbeperkt sushi wie wil dat nou niet. Heb je nog vragen over deze blog? Laat dan hieronder een reactie achter.