Site Overlay
      
Temaki sushi, het beste recept

Voor de liefhebbers, Temaki recept: sushi met rosbief!

Temaki sushi met vlees, ken je dat? De meeste mensen denken bij sushi aan stukje vis zoals zalm in een rolletje met rijst met daaromheen een blad van zeewier. Dit zijn ook de meest voorkomende foto’s als men zoekt op het woord sushi. Maar voor de liefhebbers van vlees kan het ook anders. Wil je meer weten over dit heerlijke recept met rosbief? Lees dan verder!

Sushi recept: Temaki sushi recept met rosbief

Sushi met rosbief is een sushi recept dat weinig voorkomt. Er zit namelijk geen vis in maar vlees. Rosbief is rundvlees, gesneden uit een mager deel van een spier van het rund. Rosbief zie je normaal gesproken in een groot blok vlees of in kleine plakjes. Deze keer zie je rosbief gecombineerd in een sushirol. Er gaan geruchten dat de sushi rol het allerlekkerste smaakt wanneer je deze opeet direct na het rollen ervan. Het schijnt dus dat het norivel (zeewier) dan nog lekker vers is en lichtelijk krokant. Bij dit Temaki sushi recept met rosbief is dat ook zo. Met de combinatie van verschillende ingrediënten zoals asperges en pittige wasabi mayonaise smaakt die nog lekkerder. Ook de combinatie met de kruidige Shiso is altijd lekker.

Dit zijn de ingrediënten voor het Temaki recept

  • Sushirijst
  • Novirellen
  • Groene asperges
  • Shisho kruiden
  • Mayonaise
  • Rosbief

Hoe maak je het Temaki recept met rosbief?

Men koopt de sushi vaak bij een restaurant of besteld het ergens maar het wordt weinig zelf gemaakt. Wat eigenlijk best wel gek is want het is heel simpel om te maken. Ik ga je nu uit leggen hoe je gemakkelijk het Temaki recept maakt:

Als allereerst kook je de rijst in een pan met water of nog makkelijker: in de waterkoker. Vaak wordt 1 koffiekopje gevuld met rijst gerekend voor 1 persoon. Bij 1 kopje rijst hoort ongeveer 1,5 kopjes water. Dus als men rijst kookt voor 4 personen dan heeft men daar 6 kopjes water voor nodig. Op de rijstkoker kan men de gewenste hoeveelheid intoetsen en op start klikken. Bij een pannetje met water moet men eerst wachten tot het water kookt en daarna moet de rijst ongeveer 10 minuten koken. Mocht de rijst niet gaar zijn dan kan er nog extra water worden toegevoegd.

Meng vervolgens wat mayonaise met wasabipoeder zodat de saus lekker op smaak komt. Leg daarna de norivel op het bamboematje neer en bestrooi het met rijst. Leg daarin de rosbief samen met het Sisho blad en de groene asperges. Er kan eventueel nog wat saus tussen maar het is vaak lekkerder voor erbij. Rol de Temaki rol, doormiddel van het bamboe matje, op en snijd het in kleine stukjes. Serveer het met de zelfgemaakte saus.

Vond je dit nou een leuke blog over het Temaki recept? Laat dan een leuke reactie achter.