Site Overlay
      
Sushi soorten

Heerlijk borrelhapje: Sushi met garnalen!

Vaak wordt er gedacht bij sushi aan een heerlijk avondmaal. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een sushi gerecht kan ook prima passen bij de borrel. Een lekker stukje sushi met garnalen. Wil je weten hoe je dit zelf kunt maken? Bekijk dan dit blog.

Zelf sushi maken is niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Je hebt er natuurlijk wel de juiste producten en ingrediënten voor nodig maar als je dat eenmaal hebt is het zo gedaan. Zelf lekker sushi maken, wie wilt dat nou niet? Je kunt het serveren als avondeten maar het is tegenwoordig ook heel lekker voor bij de borrel. Een glaasje wijn met heerlijke sushi-hapjes met garnalen.

Wat zijn de ingrediënten hiervoor?

125 g sushirijst

150 ml water

1,5 el rijstazijn

1 tl kristalsuiker

0,25 mespunt zeezout

1 bosui

1 cm gember

12 heerlijke coctailgarnalen

0,5 el wasabi

2 el sojasaus

Hoe maak je dit heerlijke borrelhapje?

  1. Spoel als allereerst de rijst af in een zeef en laat het 10 minuten rusten in een pan. Voeg daarna 150 ml water toe en breng het aan de kook. Als het eenmaal aan de kook is leg je de deksel op de pan en kook je het 2 minuten op hoog vuur. Daarna kook je de rijst 5 minuten op middelmatig vuur en als laatste nog 12 minuten op laag vuur. De deksel moet wel op de pan zitten. Zet vervolgens het vuur uit, haal de deksel eraf en laat het een tijdje afgedekt staan met een schone theedoek. Als je zelf een rijstkoker hebt kan je die natuurlijk ook gebruiken.
  2. Verwarm de suiker, de azijn en het zout in een pannetje en roer goed door tot de suiker en het zout zijn opgelost in de pan. Wacht vervolgens tot de pan een klein beetje is afgekoeld. Leg de rijst in een schaal en strooi het sausje erover. Snijd de gember en bosui in blokjes en meng dit met de rijst.
  3. Maak nu een ovaal van 1 el rijst met je natte handen. Vergeet niet om de rijst goed aan te drukken zodat het niet uit elkaar valt. Verwijder vervolgens de staartjes van de garnalen en leg wat wasabi op 1 kant van de garnaal en veeg het uit. Leg de garnalen op de ovaal van rijst en druk het weer goed aan. Doe wat sojasaus in een bakje en serveer het samen met het heerlijke sushi gerecht.
Sushi eten Enschede TAO: plateau met sushi en eetstokjes